Spuitkurk

Spuitkurk is een emulsie van kurkgranulaten waaraan harsen worden toegevoegd om deze te doen hechten op het geveloppervlak. Meestal wordt de emulsie ingekleurd met pigmenten om verschillende kleuren te bekomen. Kurk heeft van nature een waterafstotend karakter en kan daardoor geen vocht absorberen. Deze eigenschap van kurk zorgt ervoor dat spuitkurk, eens uitgedroogd, slecht 0,001% vocht bevat en werkt als actieve vocht barrière voor uw gevels. Verder is de het een elastische, ademende en sterke gevelafwerking.

De kwalitatieve spuitkurk bevat minsten 95% kurkgranulaten. Het bindmiddel dat gebruikt wordt is erg belangrijk. Zo zal de spuitkurk zeker goed blijven hechten.

Spuitkurk kan nog voor vele andere toepassingen gebruikt worden. Zo heeft het goede akoestische eigenschappen waardoor het akoestisch isoleren van grote hallen of open ruimtes perfect mogelijk is. Ook wordt het wel eens gebruikt voor het isoleren van daken. Echter vooral in de industriebouw omdat het eenvoudig verspoten kan worden op moeilijke oppervlaktes zoals golfplaten.

duurzaam en ecologisch product voor jouw gevel!